Activitats

  • Activitats de mobilització com ara els tancaments del 2004 a la Catedral i a l’església del Pi, els tancaments del 2005 i innombrables manifestacions; participació en l'Assemblea per la Regularització Sense Condicions i la REDI a escala estatal, en el camí marcat per les grans mobilitzacions als EUA, que van desembocar en “un dia sense immigrants”.
  • Activitats de trobada com ara les festes interculturals pròpies i dels altres, cicles de cinema formatiu, activitats de teatre, un grup d'audiovisuals, sortides de descoberta de Catalunya, xerrades a associacions i a escoles.
  • Activitats de capacitació, inclusió i orientació com ara els cursets d’acollida, de llengua catalana i castellana (dimarts i dijous) i les xerrades i permanències sobre orientació sociolaboral i estrangeria (dimecres); participació en la Plataforma en Defensa de la llengua.
  • Activitats de potenciació dels drets i de l’autoestima del poble amazic, de la seva llengua i la seva cultura, amb participació en l'Assemblea Amaziga de Catalunya (AGRAW), en les activitats de la “primavera amaziga”, en les accions de denúncia de les injustícies que pateix el poble amazic, en l'impuls d’un grup de música i en l’organització de cursets en llengua amaziga per a immigrants i autòctons, tot donant suport a qualsevol projecte de millora de la situació a l’Amazígia.

Denúncia:

12 Mesures urgents per a la dignitat dels migrants:

A) REGULARITZACIÓ IMMEDIATA I GARANTIES EN LA RESIDÈNCIA I LA VIDA FAMILIA

1.- Nou procés de regularització no condicionat al contracte de treball
Obertura d'un procés de regularització que garanteixi el permís de residència i treball per a totes les persones migrants "sense papers" que viuen al territori espanyol, sense condicionar-lo a l'exigència d'un contracte de treball previ, a fi d'acabar amb l'explotació laboral i la corrupció que comporta aquesta exigència.
2.- Adaptació a la realitat dels requisits per a acollir-se a l'arrelament social:
- reducció a un any del temps d'estada exigit
- que el fet de tenir una ordre d'expulsió per causes administratives no sigui un impediment per a obtenir l'arrelament
- no subordinació de la seva concessió a la possessió d'un contracte de treball
- eliminació dels requisits d'impossible compliment (per exemple, el certificat de penals de nacionals de països sense ambaixada a Espanya) o que signifiquin discriminació o un tracte degradant per a l'immigrant (com determinades proves mèdiques)